Duurzaam Kerstmis vieren

De Houten Kerstboom

De betekenis van duurzaam is dat iets dat gemaakt is om lang mee te gaan, dat lange tijd kan worden toegepast of gebruikt. Duurzame producten bedoelt men meestal producten van goede kwaliteit, die stevig zijn en niet gevoelig zijn aan schade.

Duurzaam Kerstmis

Kerst is gezellig, maar niet zo goed voor je portemonnee. Maar er zijn er genoeg manieren om een duurzaam kerstmis te vieren. Kerst is een tijd voor bezinning en gezelligheid. We brengen het door met familie en vrienden Maar de voorbereidingen voor Kerstmis levert voor sommige mensen stress dan eigenlijk gepland was. In onze pogingen om een prachtige kerst voor het gezin te organiseren, vergeten we vaak een stapje terug te doen en tijd voor onszelf te nemen. En dat is echt nodig in deze tijden.

Jaarlijks ritueel

Het versieren van de kerstboom met kerstballen en lichtjes is voor veel mensen een jaarlijks ritueel.  Helaas is dit niet echt duurzaam. Als je er de tijd voor hebt, zijn er veel alternatieven voor de traditionele kerstversiering. Denk bijvoorbeeld aan een haak- of breiwerkje. Maar met een schaar en papier fabriceer je zo de mooiste decoraties. Zo vier je op eigen en leuke manier duurzaam Kerstmis

Duurzaamheid met Kerstmis: tips voor een duurzame kerstboom

De versierde kerstboom in de huiskamer is de blikvanger in de woonkamer. De Fonkelende lichtjes en glinsterende kerstballen maken de boom prachtig. Veel kiezen voor een echte dennenboom Vooral de Nordmannspar is populair. Als je geen afstand wilt doen van een ‘Echte Boom’, dan heb ik een paar duurzame tips:

  • Haal een regionale boomsoort in huis zoals een den of spar om lange transportroutes te vermijden.
  • Koop de kerstboom bij een regionale leverancier.
  • Maar dit vind ik de leukste tip: Huur een kerstboom. Er zijn bedrijven die een boompje in een po t hebben, die later worden terug geplant Neem ook eens een kijkje op de site
    Adopteer een Kerstboom om een kerstboom te adopteren. Je huurt een biologische kerstboom, die na de kerst in januari weer wordt teruggeplant. Het jaar erna kun je weer dezelfde boom adopteren als de boom de herplanting heeft overleefd.

Andere alternatieven

Maar wij hebben ook producten voor een duurzaam Kerstmis. De houten Kerstbomen zijn mooi, robuust en gaan jaren mee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Shopping Cart (0)

Winkelwagen