De Aftelkalender naar Pakjesavond

Sinterklaas Aftelkalender

De aankomst van Sinterklaas

In November komt Sinterklaas weer aan in Nederland. De Goedheiligman verblijft samen met zijn pieten in Nederland tot en met 5 december. Dan wordt het sinterklaasfeest gevierd. Tijdens deze periode staat het ‘schoentje zetten’ centraal. De kleintjes kunnen hun schoen bij de schoorsteen zetten, waar de volgende ochtend op een cadeautje in zit. Na 5 december vertrekken de Sint en zijn pieten weer met de stoomboot naar Spanje.

Spannend!

Hij komt, hij komt! Sinterklaas is in het land. Vol verwachting klopt hun hart, ze hebben vlinders in hun buik en ze stuiteren door de kamer. Er mag een schoen gezet worden, en er is spanning over cadeaus. Maak je geen zorgen; na 5 december is er weer rust in de tent, en gaat het waarschijnlijk vanzelf weer over.

Die ‘gekke’ Sinterklaas

Natuurlijk is Sinterklaas leuk. Dus op scholen maken we Sinterklaas-mijters en als het even kan gaan we zelf pepernoten bakken. En natuurlijk vertellen kinderen elkaar elke dag wat ze in hun schoen gekregen hebben. Met elkaar het Sinterklaas-journaal kijken. En soms komt de Rommelpiet langs, en maakt een enorme chaos in de klas. Alles staat op de verkeerde plek!

Aftelkalender

Sinterklaas geeft, naast mooie jeugdherinneringen, ook stress in gezinnen. Om een beetje duidelijkheid te geven hebben wij een Aftelkalender ontwikkeld. Dit is een goede manier om je kind voor te bereiden wat komen gaat. Hiermee houd je het aantal nachtjes slapen bij tot belangrijke gebeurtenissen. Bijvoorbeeld wanneer je kind de schoen mag zetten, wanneer Sinterklaas op school komt en wanneer het pakjesavond is. Zo weet je kind waar hij aan toe is en kun je de spanning wat beheersen.

Een eenvoudige houder

De kids kunnen zelf elke dag de houten schildjes vervangen op deze Sinterklaas aftelkalender. Deze schildjes geven aan hoeveel nachtjes het nog slapen is totdat het pakjesavond is. De houder staat rechtop met pootjes, zodat het op een opvallende plek in huis geplaatst kan worden. Er wordt een jüte zakje bij geleverd, zodat de schildjes netjes opgeruimd kunnen worden. Zelfs zo, dat het jaar erna deze aftelkalender weer gebruikt kan worden.

En wat de houder nog leuker maakt is dat het gepersonaliseerd kan worden; laat de naam van jullie gezin of kind erop plaatsen. Een heel leuk schoencadeau in de Sinterklaas tijd.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Shopping Cart (0)

Winkelwagen